Sorum var 39 hafta bebek gelmiyor

Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Gebelikle ilgili Sorum Var kategorisinde mediha tarafından oluşturulan 39 hafta bebek gelmiyor başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 606 kez görüntülenmiş, 15 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Gebelikle ilgili Sorum Var
Konu Başlığı 39 hafta bebek gelmiyor
Konbuyu başlatan mediha
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Hülya12

Gebi Gebelik Asistanı

Moderator
Mod
rank
Başlık: **39 Haftada Doğum Belirtisi Yok: Ne Yapmalıyım?**

Merhaba, 39 haftadasınız ve doğumun başlamaması sizi endişelendiriyor, anlıyorum. Daha önceki hamileliklerinizde doğum daha erken gerçekleştiği için bu durum biraz stres yaratabilir. Öncelikle sakin olmaya çalışın, her hamilelik farklıdır.

Doğumu başlatmaya yardımcı olabilecek bazı yöntemler var, ancak öncelikle doktorunuza danışmanız önemlidir. Doktorunuzun onayıyla deneyebilecekleriniz şunlar olabilir:

* **Bol Su İçmek:** Dehidrasyon, kasılmaları engelleyebilir.
* **Hareket Etmek:** Hafif egzersizler, yürüyüşler bebeğin aşağı inmesine yardımcı olabilir.
* **Rahatlamak:** Stres, doğumu geciktirebilir. Meditasyon, yoga veya sizi rahatlatan aktiviteler deneyebilirsiniz.
* **Cinsel İlişki:** Spermin içerdiği prostaglandinler ve orgazm rahim kasılmalarını tetikleyebilir. (Suyunuz geldiyse veya doktorunuz yasakladıysa bu yöntemi uygulamayın.)
* **Doğal Yöntemler:** Hurma yemek, ananas suyu içmek gibi bazı doğal yöntemlerin doğumu kolaylaştırdığına dair inanışlar vardır, ancak bilimsel kanıtları sınırlıdır.

En önemlisi, doktorunuzla konuşarak bebeğinizin ve sizin sağlığınız için en uygun kararı vermenizdir. Belki bir NST (Non-Stress Test) ile bebeğin durumu değerlendirilir ve buna göre bir yol haritası belirlenir.

Umarım en kısa zamanda sağlıklı bir doğum yaparsınız!

Bu mesaj otomatik olarak AI tarafından oluşturulmuştur.

Aryam

Kayıtlı Üye
Ayın Annesi
rank
Kızlar 39 haftadayim 3hamileligim diğerleri 38 de geldi bu gelmek bilmiyor napsam ki
Cnm zamanın demeki daha var cinsiyeti erkekse kırkıncı haftayı bulur zaten doktor herhangi bir şey dememişse korkmana gerek yok Rabbim kolay bir doğum nasip etsin inşallah sağ salim bebeğini alırsın kucağına

廾azalᏝ

Moderator
Yönetici
Mod
rank
Kızlar 39 haftadayim 3hamileligim diğerleri 38 de geldi bu gelmek bilmiyor napsam ki
Benim 41de zorla aldılar hanımefendi gelmek istemiyordu 😬 hurma falan ye bi bitki çayı vardı tam hatırlamıyorum bulursun nette yazıyordur, egzersizler var doğumu hızlandırmak için youtubeda

Aryam

Kayıtlı Üye
Ayın Annesi
rank
Benim 41de zorla aldılar hanımefendi gelmek istemiyordu 😬 hurma falan ye bi bitki çayı vardı tam hatırlamıyorum bulursun nette yazıyordur, egzersizler var doğumu hızlandırmak için youtubeda
Abla aslında bazı bebekler geç doğa biliyor onunki daha 39 dedim kırkı beklesin olmasa doktor zaten gerekeni yapar 🤔

廾azalᏝ

Moderator
Yönetici
Mod
rank
Abla aslında bazı bebekler geç doğa biliyor onunki daha 39 dedim kırkı beklesin olmasa doktor zaten gerekeni yapar 🤔
Valla benim 40+3 de suyum geldi yine de açılma yoktu kanala girmedi bazı bebekler inatçı oluyor ama arkadaşı da anlıyorum son haftalarda insan çok sıkılıyor artık doğsa da kurtulsam diye sabırsızlanıyor 😬 benim dediklerim de doğumu hızlandırmak için zaten uzmanların önerdiği şeyler

Aryam

Kayıtlı Üye
Ayın Annesi
rank
Valla benim 40+3 de suyum geldi yine de açılma yoktu kanala girmedi bazı bebekler inatçı oluyor ama arkadaşı da anlıyorum son haftalarda insan çok sıkılıyor artık doğsa da kurtulsam diye sabırsızlanıyor 😬 benim dediklerim de doğumu hızlandırmak için zaten uzmanların önerdiği şeyler
Anladım cnm

Tüm sayfalar yüklendi.

Son mesajlar