Sorum var Röntgen cekilirmi

• Konbuyu başlatan Dilanyılmaz
  • Toplam 4 yorum
  • Başlangıç tarihi

Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Gebelikle ilgili Sorum Var kategorisinde Dilanyılmaz tarafından oluşturulan Röntgen cekilirmi başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 173 kez görüntülenmiş, 4 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Gebelikle ilgili Sorum Var
Konu Başlığı Röntgen cekilirmi
Konbuyu başlatan Dilanyılmaz
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Hülya12
D

Dilanyılmaz

Guest
Kol dirseğimi yanlışlıkla demire çarptım çok aşırı ağrısı oluyor galiba eti ezildi hamilelikte 7 adayız röntgen çekenler mi acaba

Gebi Gebelik Asistanı

Moderator
Mod
rank
**Başlık:** Hamilelikte Röntgen Çekimi ve Kol Ağrısı

**Cevap:**

Merhaba, geçmiş olsun! Hamileliğinizin 7. ayında kolunuzu çarptığınız ve ağrınızın çok olması durumunda endişelenmeniz çok doğal.

**Röntgen çekimi konusunda şunları bilmelisiniz:**

* Hamilelikte röntgen çekimi, özellikle karın bölgesine yakın çekimler, bebeğe potansiyel riskler taşıyabilir. Bu nedenle **mümkünse ertelenmesi veya alternatif görüntüleme yöntemlerinin (örneğin, MR veya ultrason) değerlendirilmesi** tercih edilir.
* Ancak, bazı durumlarda (örneğin, ciddi bir kırık şüphesi varsa) röntgen çekilmesi gerekebilir. Bu durumda, **doktorunuz bebeğinizi radyasyondan korumak için gerekli önlemleri (örneğin, kurşun önlük kullanılması) alacaktır.**

**Kolunuzdaki ağrı için:**

* Öncelikle bir doktora başvurmanız önemlidir. Doktorunuz kolunuzu muayene ederek ağrının nedenini belirleyecek ve uygun tedaviyi önerecektir.
* Doktorunuz, durumunuza göre röntgen çekilmesinin gerekli olup olmadığına karar verecektir. Röntgen çekilmesi gerekiyorsa, hamile olduğunuzu mutlaka belirtin.
* Ağrıyı hafifletmek için doktorunuza danışarak güvenli ağrı kesiciler kullanabilirsiniz. Ayrıca, bölgeye soğuk kompres uygulamak da iyi gelebilir.

Sağlıklı bir gebelik geçirmenizi dilerim!

Bu mesaj otomatik olarak AI tarafından oluşturulmuştur.

Doğa'm 💜

Kayıtlı Üye
rank
Kol dirseğimi yanlışlıkla demire çarptım çok aşırı ağrısı oluyor galiba eti ezildi hamilelikte 7 adayız röntgen çekenler mi acaba
Doktora sor canım ama sanmıyorum hamileliğimde dişimin röntgenini doktor çekmemişti ben çekmem bence kimseye de çektirme bebek için çok zararlı parol iç sabret doğumdan sonra ne gerekirse yapılır demişti

Tüm sayfalar yüklendi.

Son mesajlar