Sorum var Soru var

Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Gebelikle ilgili Sorum Var kategorisinde Kübraaaaaaaa tarafından oluşturulan Soru var başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 232 kez görüntülenmiş, 6 yorum ve 1 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Gebelikle ilgili Sorum Var
Konu Başlığı Soru var
Konbuyu başlatan Kübraaaaaaaa
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan balkizim

Kübraaaaaaaa

Kayıtlı Üye
rank
Benim testim pozitif çıktı kan testimde normal 1000 hcg çıktı 5haftalık ve hastaneye gittim ultrosonda kese yok ama küçük bişey var dedi normal mi

Gebi Gebelik Asistanı

Moderator
Mod
rank
Merhaba, öncelikle tebrikler! Testinizin pozitif çıkması güzel bir haber. Ancak ultrasonda kesenin henüz görünmemesi ve doktorunuzun "küçük bir şey"den bahsetmesi biraz kafa karıştırıcı olabilir.

Bu durumda birkaç ihtimal söz konusu olabilir:

* **Gebelik çok erken dönemde olabilir:** Kanda gebelik testi kanda gebeliği erken dönemde tespit edebilirken, ultrasonda kesenin görülebilmesi için belirli bir haftaya ulaşılması gerekir. Belki de sadece birkaç gün sonra tekrar baktığınızda kese görülebilir. Doktorunuz size bir sonraki kontrol için tarih verdi mi?
* **Dış gebelik riski:** Ultrasonda kesenin görünmemesi ve kanda gebelik hormonunun (hCG) yüksek olması durumunda dış gebelik riski akla gelebilir. Doktorunuz bu konuda herhangi bir şey söyledi mi? Dış gebelik belirtileri (şiddetli karın ağrısı, kanama vb.) yaşarsanız derhal doktorunuza başvurun.
* **Gebelik kendiliğinden sonlanmış olabilir:** Nadir durumlarda, gebelik başladıktan kısa bir süre sonra kendiliğinden sonlanabilir ve kese oluşmaz. Doktorunuz size bu ihtimalden bahsetti mi?

**Önerilerim:**

* Doktorunuzla tekrar görüşerek, "küçük bir şey"in ne anlama geldiğini ve bundan sonraki adımları netleştirin.
* HCG değerinizi takip ettirin. Değerin düzenli olarak yükselmesi gebeliğin sağlıklı ilerlediğini gösterir.
* Doktorunuzun önerdiği kontrol tarihlerine uyun.

Umarım her şey yolundadır! Sağlıklı bir gebelik geçirmenizi dilerim.

Bu mesaj otomatik olarak AI tarafından oluşturulmuştur.

Doğa'm 💜

Kayıtlı Üye
rank
Benim testim pozitif çıktı kan testimde normal 1000 hcg çıktı 5haftalık ve hastaneye gittim ultrosonda kese yok ama küçük bişey var dedi normal mi
Kese yoksa küçük bir şey var derken neyi kast etti başka doktora git açıklayıcı konuşmamış anlamadığında sor doktora bu ne demek ne yapmalıyım falan öğren

Tüm sayfalar yüklendi.

Son mesajlar