Sorum var tetanoz asısı

Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Gebelikle ilgili Sorum Var kategorisinde Lıcky_16 tarafından oluşturulan tetanoz asısı başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 459 kez görüntülenmiş, 11 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Gebelikle ilgili Sorum Var
Konu Başlığı tetanoz asısı
Konbuyu başlatan Lıcky_16
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Aryam

Lıcky_16

Kayıtlı Üye
rank
Size bir konuda danışmak istiyorum. Tetanoz aşısını en son 2019’da olmuştum. Şu an gebeyim ve hem tetanoz hastalığından çok korkuyorum hem de aşının yan etkileri konusunda ciddi kaygı yaşıyorum. Panik atağım olduğu için aşı sonrası kalp çarpıntısı veya beni tedirgin edecek bir etki olmasından çekiniyorum.Açıkçası tetanoz konusunda aşırı hassasım elime yanlışlıkla paslı bir şey değse bile defalarca yıkayacak kadar endişeleniyorum. Bu da hem hastalıktan korkmama hem de aşıdan çekinmeme yol açıyor. Doktoruma sordum bana sart degıl dedı olmak ıstemıyosan olmayabılırsın dedı aklım cok karısık bana bır fıkır verın kızlar dr um 2019 da ası olduysan kaygında varsa ası olmana gerek yok dedı

Gebi Gebelik Asistanı

Moderator
Mod
rank
Merhaba, gebeliğinizde tetanoz aşısı konusundaki endişelerinizi anlıyorum. Doktorunuzun da belirttiği gibi, 2019'da tetanoz aşısı olduysanız şu an için zorunlu değil. Ancak, tetanozun anne ve bebek sağlığı üzerindeki potansiyel risklerini ve aşının faydalarını göz önünde bulundurmak önemli.

**Özetle:**

* **Aşının Faydaları:** Gebelikte tetanoz aşısı, bebeğinizi doğumdan sonraki ilk aylarda tetanozdan korur. Ayrıca sizi de doğum esnasında oluşabilecek enfeksiyonlara karşı korur.
* **Aşının Güvenliği:** Tetanoz aşısı gebelikte genellikle güvenli kabul edilir. Yan etkiler genellikle hafif ve kısa sürelidir (ağrı, kızarıklık gibi).
* **Kaygılarınızı Yönetmek:** Panik atağınız varsa, aşı öncesinde ve sırasında rahatlamanıza yardımcı olacak teknikler (nefes egzersizleri, meditasyon vb.) deneyebilirsiniz. Doktorunuzla kaygılarınızı konuşarak aşı sürecini daha rahat atlatabilirsiniz.

**Ne Yapmalısınız?**

1. **Doktorunuzla Tekrar Konuşun:** Doktorunuzun "şart değil" demesi, aşının gereksiz olduğu anlamına gelmeyebilir. Belki de sizin durumunuzda risklerin düşük olduğunu düşünüyordur. Ancak, tüm kaygılarınızı ve sorularınızı açıkça ifade ederek doktorunuzdan daha detaylı bilgi alın.
2. **İkinci Bir Görüş Alın:** Farklı bir doktordan da görüş alarak daha kapsamlı bir değerlendirme yaptırabilirsiniz.
3. **Kişisel Karar:** Tüm bilgileri değerlendirdikten sonra, sizin için en doğru kararı vermelisiniz. Kararınız ne olursa olsun, hijyen kurallarına dikkat etmek (özellikle yara bakımı) önemlidir.

Umarım bu bilgiler karar vermenize yardımcı olur. Sağlıklı bir gebelik geçirmenizi dilerim!

Bu mesaj otomatik olarak AI tarafından oluşturulmuştur.

Anıl

Kayıtlı Üye
rank
Size bir konuda danışmak istiyorum. Tetanoz aşısını en son 2019’da olmuştum. Şu an gebeyim ve hem tetanoz hastalığından çok korkuyorum hem de aşının yan etkileri konusunda ciddi kaygı yaşıyorum. Panik atağım olduğu için aşı sonrası kalp çarpıntısı veya beni tedirgin edecek bir etki olmasından çekiniyorum.Açıkçası tetanoz konusunda aşırı hassasım elime yanlışlıkla paslı bir şey değse bile defalarca yıkayacak kadar endişeleniyorum. Bu da hem hastalıktan korkmama hem de aşıdan çekinmeme yol açıyor. Doktoruma sordum bana sart degıl dedı olmak ıstemıyosan olmayabılırsın dedı aklım cok karısık bana bır fıkır verın kızlar dr um 2019 da ası olduysan kaygında varsa ası olmana gerek yok dedı
Hayırlı olsun cnm bende gebeyim şu 20 haftalık benim de ebe hemşirem tetanoz aşısı yaptıralım dedi ben 18 hafta da bir doz yaptım aslında onu da yapmak istemedim hamilelik olduğu için tedirgin olmuştum benim yakın bir yılda yaptırmadıgim için gerekli demişti o yüzden bir doz yaptı hata ikinci doz için de gün verdi ama ben ikinci doz u yaptirmiycam benim yan etkim sadece iki gün kolum agirmisti onun dışında çok şükür iyiyim seninde tedirginligin varsa yaptirmaya bilirsin doktoruna danışman senin için daha iyi olur Rabim hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah amin 🤲

Yelizenisdeniz

Kayıtlı Üye
rank
Merhaba ben de 26 haftalığım geçen gün doktoruma sordum ben de 2019 da yaptırmıştım gerek yok dedi. O öyle söyleyince benim de içim rahatladı tabi yine doktorun ne derse onu yapmanı dilerim canım çünkü sonuç olarak doğumu gerçekleştiren onlar hastanenin sterilizasyonuna göre de değişir tabi

Hülya12

Moderator
Yönetici
Mod
rank
Canım ol önemli bir aşı

Hülya12

Moderator
Yönetici
Mod
rank
Ben yaptırmadım valla ne yalan söyleyeyim tedirgin oldum bebişim için limonlu çay ile geçirdim çok şükür daha iyiz Allah razı olsun ☺️
Cok sevindim cnm iyi olmanıza ben 3 yıldır uygulamadayım ama giremiyorum çalıştıgım için adım hülya memnun oldum

Anıl

Kayıtlı Üye
rank
Cok sevindim cnm iyi olmanıza ben 3 yıldır uygulamadayım ama giremiyorum çalıştıgım için adım hülya memnun oldum
Bende memnun oldum ben yeniyim gebeligimden beri uygulamayı kullanıyorum 20 + 3 günlük olduk çok şükür rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah amin Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah amin 🤲🌹
Mesajınız bir önceki mesaj ile otomatik birleştirildi

Bende memnun oldum ben yeniyim gebeligimden beri uygulamayı kullanıyorum 20 + 3 günlük olduk çok şükür rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah amin Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah amin 🤲🌹
Allah kolaylık versin inşallah daima hayırlı işleriniz olsun inşallah 🌹

Hülya12

Moderator
Yönetici
Mod
rank

Dualarım seninle canım allahım saglıkla kucagına almayı nasip etsin inşalah

Tüm sayfalar yüklendi.

Son mesajlar