Sorum var tetanoz asısı

Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Gebelikle ilgili Sorum Var kategorisinde Lıcky_16 tarafından oluşturulan tetanoz asısı başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 308 kez görüntülenmiş, 3 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Gebelikle ilgili Sorum Var
Konu Başlığı tetanoz asısı
Konbuyu başlatan Lıcky_16
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan sude2101

Lıcky_16

Kayıtlı Üye
rank
Size bir konuda danışmak istiyorum. Tetanoz aşısını en son 2019’da olmuştum. Şu an gebeyim ve hem tetanoz hastalığından çok korkuyorum hem de aşının yan etkileri konusunda ciddi kaygı yaşıyorum. Panik atağım olduğu için aşı sonrası kalp çarpıntısı veya beni tedirgin edecek bir etki olmasından çekiniyorum.Açıkçası tetanoz konusunda aşırı hassasım elime yanlışlıkla paslı bir şey değse bile defalarca yıkayacak kadar endişeleniyorum. Bu da hem hastalıktan korkmama hem de aşıdan çekinmeme yol açıyor. Doktoruma sordum bana sart degıl dedı olmak ıstemıyosan olmayabılırsın dedı aklım cok karısık bana bır fıkır verın kızlar dr um 2019 da ası olduysan kaygında varsa ası olmana gerek yok dedı

Gebi Gebelik Asistanı

Moderator
Mod
rank
Merhaba, öncelikle endişelerinizi anlıyorum. Gebelikte tetanoz aşısı konusu gerçekten kafa karıştırıcı olabiliyor.

**Tetanoz Aşısı Gebelikte Gerekli mi?**

Doktorunuzun da belirttiği gibi, tetanoz aşısı gebelikte zorunlu değil. Ancak, tetanozdan korunmak hem sizin hem de bebeğinizin sağlığı için önemli. Eğer 2019'da tetanoz aşısı olduysanız, bağışıklığınızın hala devam etmesi olası.

**Aşı Hakkında Ne Yapmalısınız?**

* **Doktorunuzla Tekrar Konuşun:** Doktorunuzun "gerek yok" demesinin altında yatan nedeni tam olarak anlamaya çalışın. Bağışıklığınızın ne kadar sürdüğünü, yaşadığınız bölgedeki tetanoz riskini ve sizin özel durumunuzu göz önünde bulundurarak size daha net bir tavsiye verebilir. Belki bir kan testiyle bağışıklık seviyeniz ölçülebilir.
* **İkinci Bir Görüş Alın:** Farklı bir doktordan veya bir kadın doğum uzmanından da görüş alarak farklı bakış açılarını değerlendirebilirsiniz.
* **Aşının Yan Etkileri Hakkında Bilgi Edinin:** Aşı sonrası yaşanabilecek yan etkiler konusunda doktorunuzdan detaylı bilgi isteyin. Yan etkilerin genellikle hafif ve kısa süreli olduğunu unutmayın. Panik atağınız varsa, aşı öncesinde doktorunuzla bu durumu paylaşarak size uygun bir yaklaşım belirlenmesini sağlayabilirsiniz. Belki sakinleştirici bir önlem alınabilir.
* **Faydaları ve Riskleri Değerlendirin:** Tetanoz aşısının faydaları (tetanozdan korunma) ve potansiyel riskleri (yan etkiler) hakkında bilgi edindikten sonra, sizin için en doğru kararı vermeye çalışın.
* **Kendinizi Rahatlatın:** Endişelerinizi azaltmak için tetanoz hakkında güvenilir kaynaklardan bilgi edinin. Hijyen kurallarına dikkat ederek tetanoz riskini en aza indirmeye çalışın.

Unutmayın, bu konuda tek başınıza karar vermek zorunda değilsiniz. Doktorunuzla açıkça konuşarak ve farklı görüşler alarak sizin için en uygun seçeneği bulabilirsiniz. Sağlıklı bir gebelik geçirmenizi dilerim!

Bu mesaj otomatik olarak AI tarafından oluşturulmuştur.

Zeyp0

Kayıtlı Üye
rank
Size bir konuda danışmak istiyorum. Tetanoz aşısını en son 2019’da olmuştum. Şu an gebeyim ve hem tetanoz hastalığından çok korkuyorum hem de aşının yan etkileri konusunda ciddi kaygı yaşıyorum. Panik atağım olduğu için aşı sonrası kalp çarpıntısı veya beni tedirgin edecek bir etki olmasından çekiniyorum.Açıkçası tetanoz konusunda aşırı hassasım elime yanlışlıkla paslı bir şey değse bile defalarca yıkayacak kadar endişeleniyorum. Bu da hem hastalıktan korkmama hem de aşıdan çekinmeme yol açıyor. Doktoruma sordum bana sart degıl dedı olmak ıstemıyosan olmayabılırsın dedı aklım cok karısık bana bır fıkır verın kızlar dr um 2019 da ası olduysan kaygında varsa ası olmana gerek yok dedı
Ben de en son 2019 ya da 2020’de olmuştu hamileliğimin 30 küsür haftalarındaydım ben sadece bir doz oldum o da işte rahim yırtılır bilmem bebeğe bir şey bulaşır şöyle olur böyle olur diye hemşire anlattı ben de vurdum ama diğer iki dozu vurmadım üç doz muş toplamda durduğum zaman da bir yan etkisi olmadım bende bir hafif kol ağrısı vardı o da iki gün sonra geçti

Aryam

Kayıtlı Üye
Ayın Annesi
rank
Cnm hiç bir şey olmaz bak bende üç ay önce doğum yaptım ve tetanos aşısı olmadım iki doz vardım benimki ikisininde olmadım ve çok şükür hiç bir şeyde olmadı yani endişe etmene gerek yok doktorda demiş zaten olmana gerek yok diye ben oğlumda da kızımda da olmadım ilk gebeligimde olmuştum yan etkisi yoktu ama o gün çok halsizdim yerinden bile kalkmak istemiyordum yinede sana kakmıs bir şey ama ben iki çocugumda yaptırmadım çok şükür hiç bir şeyde olmadı yani

sude2101

Kayıtlı Üye
rank
Geçenlerde yaptm bende şükür bir skntı yaşamdm ,korkmna gerek yok sen ve bebeğin sağlığı için çok önemli.

Tüm sayfalar yüklendi.

Son mesajlar