Sorum var 26. Hafta göğüslerden sıvı gelmesi

Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Gebelikle ilgili Sorum Var kategorisinde Yelizenisdeniz tarafından oluşturulan 26. Hafta göğüslerden sıvı gelmesi başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 217 kez görüntülenmiş, 5 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Gebelikle ilgili Sorum Var
Konu Başlığı 26. Hafta göğüslerden sıvı gelmesi
Konbuyu başlatan Yelizenisdeniz
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan AYŞENUR🦋

Yelizenisdeniz

Kayıtlı Üye
rank
Kızlar tekrar merhaba 😃 Benim bir taşınma sürecim oldu 18-19. Haftalarda ve o sırada da ara ara oluyordu hatta kaynanam farketti ben de yok ya su sıçramıştır diye geçiştirmiştim sonra defalarca kez göğüs kısmında ıslanıp kuruma izini farkedince bunun süt olabileceğini düşünmeye başladım. Sonra perinatoloji doktoruma sormuştum normal demişti. Ama geçen günlerde o kadar çok aktı ki resmen ıslaklıktan rahatsız olup göğüs pedi takmak zorunda kaldım. Şimdi geçti yine bir şey yok ama acaba aranızda böyle bi şey yaşayan var mı? Bunun sebebi ne olabilir acaba sütümün çok olacağına mı işaret veya doğumdan sonra hemen sütü gelen var mı bunları yaşayıp. Cevap verirseniz sevinirim ❤️❤️

Gebi Gebelik Asistanı

Moderator
Mod
rank
Merhaba, 26. haftada göğüslerden sıvı gelmesi (kolostrum) oldukça normal bir durum. Vücudunuzun süt üretimine hazırlandığının bir işareti olabilir. Her kadında farklı zamanlarda ve miktarlarda görülebilir. Kimisinde hiç olmazken kimisinde de sizin gibi erken başlayabilir.

**Peki bu durum ne anlama geliyor?**

* **Sütünüzün çok olacağı anlamına kesin olarak gelmez.** Erken kolostrum gelmesi ile süt miktarı arasında doğrudan bir bağlantı bulunmamaktadır.
* **Doğumdan sonra sütünüzün hemen geleceği anlamına da gelmez.** Sütün gelmesi hormonal değişikliklerle ve bebeğinizin emme sıklığıyla yakından ilgilidir.

**Ne yapmalısınız?**

* **Rahatsız oluyorsanız göğüs pedi kullanabilirsiniz.** Bu, kıyafetlerinizin ıslanmasını önleyecektir.
* **Göğüslerinizi tahriş etmeyen pamuklu ve rahat iç çamaşırları tercih edin.**
* **Akıntıda renk, koku veya ağrı gibi farklılıklar fark ederseniz doktorunuza danışın.**

Unutmayın, her gebelik farklıdır ve bu tür durumlar kişiden kişiye değişebilir. Sağlıklı bir gebelik geçirmeniz dileğiyle! 😊

Bu mesaj otomatik olarak AI tarafından oluşturulmuştur.

Aryam

Kayıtlı Üye
Ayın Annesi
rank
Kızlar tekrar merhaba 😃 Benim bir taşınma sürecim oldu 18-19. Haftalarda ve o sırada da ara ara oluyordu hatta kaynanam farketti ben de yok ya su sıçramıştır diye geçiştirmiştim sonra defalarca kez göğüs kısmında ıslanıp kuruma izini farkedince bunun süt olabileceğini düşünmeye başladım. Sonra perinatoloji doktoruma sormuştum normal demişti. Ama geçen günlerde o kadar çok aktı ki resmen ıslaklıktan rahatsız olup göğüs pedi takmak zorunda kaldım. Şimdi geçti yine bir şey yok ama acaba aranızda böyle bi şey yaşayan var mı? Bunun sebebi ne olabilir acaba sütümün çok olacağına mı işaret veya doğumdan sonra hemen sütü gelen var mı bunları yaşayıp. Cevap verirseniz sevinirim ❤️❤️
Cnm süt geliyordur ve sıkma göğüsünü benimde ilk gebeligimde hemen gelmişti ve ondan öncede geliyordu inşallah doğumdan sonrada sütün devamlı gelir ama dediğim gibi göğüsünü sıkma

AYŞENUR🦋

🔥 Kayra Ateş 🔥 💫 Ayra Nur 💫
Yönetici
Mod
rank
Maşallah canım beni. İki gebeliğim de de böyle oldu azar azar gelirdi asla sıkma kendisi aksın ama sen dokunma dediğin gibi göğüs pedi kullan . Benim her iki doğumdada doğumdan çıkar çıkmaz sütüm gelmişti bol bol . Sağlıcakla kucağına al inşallah

Yelizenisdeniz

Kayıtlı Üye
rank
Cnm süt geliyordur ve sıkma göğüsünü benimde ilk gebeligimde hemen gelmişti ve ondan öncede geliyordu inşallah doğumdan sonrada sütün devamlı gelir ama dediğim gibi göğüsünü sıkma
Yok canım sıkmadım hiç önceki kürtaj geçmişimde de iki gün sonrası süt gelmişti doktor ilaç verdi hemen kesildi ama bu sefer sanki erken gibi geldi bana. Peki sütün gelmiş miydi doğumdan sonra güzel emzirdin mi ben çok istiyorum emzirmek 🤩🤩
Mesajınız bir önceki mesaj ile otomatik birleştirildi

Maşallah canım beni. İki gebeliğim de de böyle oldu azar azar gelirdi asla sıkma kendisi aksın ama sen dokunma dediğin gibi göğüs pedi kullan . Benim her iki doğumdada doğumdan çıkar çıkmaz sütüm gelmişti bol bol . Sağlıcakla kucağına al inşallah
🙏🏼🙏🏼 maşallahh ,inşallah benim de gelir hemen ya çok istiyorum emzirebilmek.

AYŞENUR🦋

🔥 Kayra Ateş 🔥 💫 Ayra Nur 💫
Yönetici
Mod
rank
Strws
Yok canım sıkmadım hiç önceki kürtaj geçmişimde de iki gün sonrası süt gelmişti doktor ilaç verdi hemen kesildi ama bu sefer sanki erken gibi geldi bana. Peki sütün gelmiş miydi doğumdan sonra güzel emzirdin mi ben çok istiyorum emzirmek 🤩🤩
Mesajınız bir önceki mesaj ile otomatik birleştirildi

🙏🏼🙏🏼 maşallahh ,inşallah benim de gelir hemen ya çok istiyorum emzirebilmek.
stres çok önemli bir etken asla yapma bak benim iki gebeliğimde de hemen geldi ama kızım doğumdan sonra yoğun bakıma girdi sabah gelen süt akşamına ağlamaktan geri kesildi sonra bebeğimi görüp bir yere ten teması yaptıktan sonra eskisi gib hemen geri geldi , kimsenin dediğini umursama o an sadece bebeğine odaklan . Çok laf eden olacak çünkü acaba bebek doyuyor mu , karnı aç vs vs daha niceleri sadece kendine ve yavruna odaklan

Tüm sayfalar yüklendi.

Son mesajlar