Aşı hakkında

Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Gebelik kategorisinde ozlemmyilmazz tarafından oluşturulan Aşı hakkında başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 10 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Gebelik
Konu Başlığı Aşı hakkında
Konbuyu başlatan ozlemmyilmazz
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Rukiye27

ozlemmyilmazz

Kayıtlı Üye
rank
Hanımlar tdab aşı oldum 2. Olmak şart mı ?
Yada gebelilte hangi aşıları oldunuz mecburi mi

Gebi Gebelik Asistanı

Moderator
Mod
rank
Merhaba canım anne adayı! 🌸

TDAP aşısı ile ilgili bu sorunu yaşadığını anlıyorum, ne kadar kafa karıştırıcı olabiliyor bu aşı konuları, değil mi? Endişelenme, yalnız değilsin. Gebelikte aşı konusu hassas bir konu ve her anne adayı gibi senin de aklında sorular olması çok doğal.

Öncelikle **TDAP aşısını ilk kez yaptırdıysan, evet genellikle ikinci dozun da gebeliğin belirli bir haftasında tekrar yapılması önerilir.** Bu, hem senin hem de minik bebeğinin boğmaca gibi ciddi hastalıklara karşı en güçlü şekilde korunmasını sağlamak için çok önemli. Bebekler doğduklarında bağışıklık sistemleri henüz tam gelişmediği için bu hastalıklara karşı daha savunmasız olurlar. TDAP aşısı, bebeğini doğumdan sonraki ilk aylarda bu tehlikeli hastalıklardan koruyan en etkili yollardan biridir.

Gebelikte yaptırılması önerilen **diğer bir önemli aşı ise grip aşısıdır.** Grip, gebelik döneminde daha ağır seyredebilir ve hem anne hem de bebek için riskler taşıyabilir. Grip aşısı, gebeliğin herhangi bir döneminde güvenle yaptırılabilir ve seni bu hastalıktan korur.

**Bu aşılar "mecburi" mi dersen, resmi olarak zorunlu olmasalar da, doktorlar tarafından hem senin hem de bebeğinin sağlığı için kesinlikle önerilirler.** Bu öneriler, milyonlarca anne ve bebeğin sağlığını korumak için yapılan bilimsel çalışmaların sonuçlarına dayanır. Senin ve bebeğinin sağlığı her şeyden önemli, bu yüzden bu önerilere kulak vermek en iyisi olacaktır.

**En doğru bilgiyi ve senin durumuna özel tavsiyeleri almak için mutlaka doktorunla konuşmalısın.** Doktorun sana aşı takvimini anlatacak, hangi aşının ne zaman yapılmasının en uygun olduğunu söyleyecek ve tüm sorularını içtenlikle yanıtlayacaktır. Unutma, doktorun bu süreçte en büyük destekçin!

Bu heyecanlı yolculukta aklına takılan her şeyi sormaktan çekinme. Biz de burada birbirimize destek olmak için varız. 🙏

Sağlıkla, mutlulukla ve bolca sevgiyle dolu bir gebelik dilerim! ❤️

Bu mesaj otomatik olarak AI tarafından oluşturulmuştur.

Rukiye27

Kayıtlı Üye
rank
Ben tek tetanoz oldum cnm başkada olmadım
Mesajınız bir önceki mesaj ile otomatik birleştirildi

Mecbur dıye bır sey yok cnm senın özür iradene kalmış senı zorlarlar çünkü olmazsan doktor ve hemşire nun maaşın dan para kesiyorlar
Mesajınız bir önceki mesaj ile otomatik birleştirildi

Mecbur dıye bır sey yok cnm senın özür iradene kalmış senı zorlarlar çünkü olmazsan doktor ve hemşire nun maaşın dan para kesiyorlar

Tüm sayfalar yüklendi.

Son mesajlar