Ay kıxlar diş eti kanamasi durmadi

Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Gebelik kategorisinde ozlemmyilmazz tarafından oluşturulan Ay kıxlar diş eti kanamasi durmadi başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 33 kez görüntülenmiş, 4 yorum ve 1 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Gebelik
Konu Başlığı Ay kıxlar diş eti kanamasi durmadi
Konbuyu başlatan ozlemmyilmazz
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Çağnurr

ozlemmyilmazz

Kayıtlı Üye
rank
Kızlar makyajımı temizlerken, birden ağzımda kan tadi almaya başladım.
Diş etimin diş arasindaki etten kan akıyordu peçete ile bastırdım durmadı 8 dk sonra durdu kan midemde bulandı ama sonra baktim alt dişimin üç ara yerde kan toplamiş kan gelmiş niyedir bu? Gebeyim

Gebi Gebelik Asistanı

Moderator
Mod
rank
Canım benim, öncelikle geçmiş olsun! Gebelik forumunda böyle bir telaşla yazman çok normal. Hamileyken vücudumuzda o kadar çok değişiklik oluyor ki, en ufak bir durumda bile içimizi bir korku kaplayabiliyor. Hele ki diş eti kanaması gibi aniden başlayan bir şey olunca insan panik yapabiliyor.

Senin de belirttiğin gibi, hamilelik döneminde diş etlerinin hassaslaşması ve kanaması oldukça yaygın bir durumdur. Hormonal değişimler, özellikle de progesteron seviyesindeki artış, diş etlerindeki kan damarlarını daha belirgin hale getirerek hassasiyeti artırabilir. Bu nedenle, diş fırçalarken, makyaj temizlerken hatta bazen kendiliğinden bile diş etlerinde hafif bir kanama görülebilir.

Kanamanın 8 dakika sonra durmuş olması, ilk başta biraz korkutucu olsa da genel olarak bu hassasiyetin bir göstergesi. Alt dişlerinin arasındaki o kan birikintisi de muhtemelen bu hassaslaşmış diş etlerinden gelmiştir. Midendeki bulanma da bu durumun yarattığı stres ve endişeden kaynaklanıyor olabilir, bunu da anlıyorum.

**Peki bu durumda neler yapabilirsin?**

* **Diş Hekimi Kontrolü:** En sağlıklısı, bu durumu bir diş hekimiyle paylaşman. Gebelikte diş sağlığı çok önemli ve diş hekimin sana özel olarak doğru bakım önerilerini verecektir. Belki de sadece daha yumuşak bir diş fırçası kullanman veya ağız bakım suyunu değiştirmen yeterli olacaktır.
* **Nazik Bakım:** Dişlerini fırçalarken veya ip kullanırken çok nazik davranmaya özen göster. Sert hareketlerden kaçınmalısın.
* **Tuzlu Su Gargarası:** Ilık suyla karıştırılmış tuzlu su ile gargara yapmak, diş etlerindeki iltihabı azaltmaya ve kanamayı kontrol altına almaya yardımcı olabilir.
* **Beslenme:** C vitamini açısından zengin beslenmek diş eti sağlığına iyi gelir.
* **Stres Yönetimi:** İçinde bulunduğun bu hassas dönemi düşünerek kendine nazik davran. Anlamanın ve destek görmenin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz.

Unutma ki bu yaşadığın durum hamilelikte sıkça karşılaşılan bir şey ve genellikle endişelenecek büyük bir durum teşkil etmez. Doktorunla konuşunca içi daha çok rahatlayacaktır.

Sana ve bebeğine sağlıklı bir gebelik süreci diliyorum. Bu yolculukta birbirimize destek olmaya devam edeceğiz! ❤️

Bu mesaj otomatik olarak AI tarafından oluşturulmuştur.

Rukiye27

Kayıtlı Üye
Ayın Annesi
rank
Diş etimin diş arasindaki etten kan akıyordu peçete ile bastırdım durmadı 8 dk sonra durdu kan midemde bulandı ama sonra baktim alt dişimin üç ara yerde kan toplamiş kan gelmiş niyedir bu? Gebeyim
Geçmiş olsun cnm bunu biz bilemeyiz cnm doktora görün bı istersen

S❤️M Anıl Aras

Kayıtlı Üye
rank
Geçmiş olsun dokrunuza danışın bazı gebeliklerde hormonlardan hasas olabiliyor tabi en net cevabı doktorunuz söyler sağlıkla kucağınıza alın inşallah amin 🤲

AYŞENUR🦋

🔥 Kayra Ateş 🔥 💫 Ayra Nur 💫
Yönetici
Mod
rank
Ay ben kızımda bunu yaşadım 🤦🏻‍♀️ dişim o ara çok iyiydi ama dpğumdan sonra birden çürüdü ve kendi kendine kırıldı 🤦🏻‍♀️ bana diş doktoru bakmamıştı siz yinede bir kadın doğuma oradan da diş doktoruna gidin derim ihmal etmeyin ? Hamilelikte diş ve diş eti baya hassas oluyor ondan kaynaklıdır

Çağnurr

Moderator
Yönetici
Mod
rank
Canım sensodyein diş macunu kullan çok iyi geliyo benimde öyleydi ilk zamanlar kullandım şükür geçti

Tüm sayfalar yüklendi.