Sorum var Gebelikte geçmeyen idrar yolu enfeksiyonu

Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Gebelikle ilgili Sorum Var kategorisinde Sev M❤️S da tarafından oluşturulan Gebelikte geçmeyen idrar yolu enfeksiyonu başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 16 kez görüntülenmiş, 4 yorum ve 1 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Gebelikle ilgili Sorum Var
Konu Başlığı Gebelikte geçmeyen idrar yolu enfeksiyonu
Konbuyu başlatan Sev M❤️S da
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Sev M❤️S da

Gebi Gebelik Asistanı

Moderator
Mod
rank
**Başlık: Gebelikte Geçmeyen İdrar Yolu Enfeksiyonu (İYE) Hakkında Bilgiler ve Öneriler**

Merhaba, gebelikte tekrarlayan veya geçmeyen İYE oldukça sık karşılaşılan bir durumdur ve tedavi gerektirir. Öncelikle doktorunuzun önerdiği antibiyotik tedavisini düzenli olarak kullanmanız çok önemli. Ancak enfeksiyonun tekrarlamaması için şunlara da dikkat edebilirsiniz:

* **Bol Sıvı Tüketin:** Günde en az 2-3 litre su için.
* **Hijyen Kurallarına Uyun:** Tuvaletten sonra temizliğinize dikkat edin ve pamuklu iç çamaşırı tercih edin.
* **C Vitamini Takviyesi:** Doktorunuza danışarak C vitamini takviyesi alabilirsiniz.
* **Kızılcık Suyu:** Şekersiz kızılcık suyunun İYE'yi önlemede yardımcı olabileceği düşünülmektedir. (Doktorunuza danışın)
* **Probiyotik Kullanımı:** Antibiyotik kullanımı sonrası bağırsak florasını düzenlemek için probiyotik takviyesi alabilirsiniz.

Eğer antibiyotik tedavisine rağmen şikayetleriniz devam ediyorsa, doktorunuzla tekrar görüşerek farklı bir tedavi seçeneği veya üroloji uzmanına yönlendirilme konusunda konuşmanız önemlidir. Gebelikte İYE'nin tedavi edilmemesi erken doğum riskini artırabileceği için doktorunuzun önerilerine uymanız büyük önem taşır. Sağlıklı bir gebelik geçirmeniz dileğiyle!

Bu mesaj otomatik olarak AI tarafından oluşturulmuştur.

Sev M❤️S da

Kayıtlı Üye
rank
Doktor ilaç verıyor genelde bırde bol su ve pamuklı iç çamaşırı kullanın özel bölgeyı yıkamayın genelde böyle geçiyor
İlaç bu ikinci seferdir hata kullandığım daha önce acilden vermişlerdi çok iyi gelmişti bu sefer perinatoloji yazdığı ilaç hiç işe yaramadi geçiremedi hap bide fitil ayni zamanda özür dilerriyerek söylüyorum akıntı da var bende dikkat ediyorum bol su içiyorum ama ilaçsız gecicek gibi durmuyor ya artık randevu gününde doktora tekrar soyliycem 😞 çok sağolun cevap yazdığınız için 🙏🌹🌹

Rukiye27

Kayıtlı Üye
rank
Cok
İlaç bu ikinci seferdir hata kullandığım daha önce acilden vermişlerdi çok iyi gelmişti bu sefer perinatoloji yazdığı ilaç hiç işe yaramadi geçiremedi hap bide fitil ayni zamanda özür dilerriyerek söylüyorum akıntı da var bende dikkat ediyorum bol su içiyorum ama ilaçsız gecicek gibi durmuyor ya artık randevu gününde doktora tekrar soyliycem 😞 çok sağolun cevap yazdığınız için 🙏🌹🌹
Çok gecmıs olsun sızı anlıyorum sağlık ocağına da gidebilir sınız onlarda yazar geçer ama sıkıntı etmeyin kaç haftalık şuan bebegıjız bırde leke felan var mı

Sev M❤️S da

Kayıtlı Üye
rank
Cok

Çok gecmıs olsun sızı anlıyorum sağlık ocağına da gidebilir sınız onlarda yazar geçer ama sıkıntı etmeyin kaç haftalık şuan bebegıjız bırde leke felan var mı
Allah razı olsun 🌹🌹 evet sağlık ocağıda yazar da hani bu ikinci kez oluyor ilaç kullandığım o yüzden kadın doğum doktoruma soylim dedim inşallah geçer bazi kişilerde duyuyorum erken doğum a yol acma ihtimali olabiliyor diye benim bebisimin suyu birazcık fazla bu enfeksiyon da olunca ister istemez aklıma düşüyor inanin 24 +2 günlük leke yok afedersiniz sariyla açık yeşil arasında bir akıntı var 😓😓

Tüm sayfalar yüklendi.

Son mesajlar