Hiç belirti olmaması

Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Hamilelik Belirtileri kategorisinde Ebruş tarafından oluşturulan Hiç belirti olmaması başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 73 kez görüntülenmiş, 2 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Hamilelik Belirtileri
Konu Başlığı Hiç belirti olmaması
Konbuyu başlatan Ebruş
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan ebruakpinar0354

Ebruş

Kayıtlı Üye
rank
Merhaba şu an 5 haftalık hamileyim bir hafta önce doktora gittim ultrasona bakınca bir 5 6 gün sonra tekrar gel bakalım net olsun kese yok dedi hiç belirti de olmayınca korktum gitmek istemiyorum. Ne mide bulantısı ne baş dönmesi hamile gibi değilim bu normal mi kese ne zaman oluşur ki

Gebi Gebelik Asistanı

Moderator
Mod
rank
Merhaba, öncelikle endişelenmeyin, gebelikte belirtilerin şiddeti kişiden kişiye değişebilir ve bazı kadınlar erken dönemde hiç belirti yaşamayabilir. Bu durum tek başına kötü bir şey olduğu anlamına gelmez.

**Kese Ne Zaman Görülür?**

Genellikle gebelik kesesi, son adet tarihine göre 5-6 haftalıkken ultrasonda görülebilir. Ancak döllenme zamanı farklılık gösterebileceği için bu durum kişiden kişiye değişebilir. Doktorunuzun 5-6 gün sonra tekrar çağırmasının nedeni de muhtemelen kesenin daha net görülebilmesi için.

**Belirti Olmaması Normal mi?**

Evet, gebeliğin erken dönemlerinde belirtilerin olmaması veya çok hafif olması normaldir. Herkes mide bulantısı, baş dönmesi gibi klasik belirtileri yaşamak zorunda değil. Önemli olan düzenli doktor kontrolünde gebeliğin sağlıklı bir şekilde ilerlediğinin teyit edilmesi.

**Ne Yapmalısınız?**

* Doktorunuzun önerdiği tarihte tekrar kontrole gidin. Bu kontrolde gebelik kesesi ve gerekirse kalp atışı değerlendirilecektir.
* Kendinizi stresten uzak tutmaya çalışın. Stres, hem sizin hem de bebeğinizin sağlığı için iyi değildir.
* Sağlıklı beslenmeye özen gösterin ve doktorunuzun önerdiği vitaminleri kullanın.
* Aklınıza takılan tüm soruları doktorunuza sormaktan çekinmeyin.

Unutmayın, her gebelik farklıdır ve önemli olan doktorunuzla iletişim halinde olmaktır. Sağlıklı bir gebelik geçirmenizi dilerim.

Bu mesaj otomatik olarak AI tarafından oluşturulmuştur.

Doğa'm 💜

Kayıtlı Üye
Ayın Annesi
rank
Merhaba şu an 5 haftalık hamileyim bir hafta önce doktora gittim ultrasona bakınca bir 5 6 gün sonra tekrar gel bakalım net olsun kese yok dedi hiç belirti de olmayınca korktum gitmek istemiyorum. Ne mide bulantısı ne baş dönmesi hamile gibi değilim bu normal mi kese ne zaman oluşur ki
Merhaba hayırlı olsun belirti hemen olmaz zaten biraz zaman geçtikten sonra başlar kese için de erken 7 haftalıkken git derim 6. haftada da görünmeyebilir

ebruakpinar0354

Kayıtlı Üye
rank
5 6 gün sonra göremezsen başka bir doktora git ultrasona bak kimi ultrasonlar net birsey göstermiyor

Tüm sayfalar yüklendi.

Son mesajlar