İshal sebebi

Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Gebelik kategorisinde ozlemmyilmazz tarafından oluşturulan İshal sebebi başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 12 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Gebelik
Konu Başlığı İshal sebebi
Konbuyu başlatan ozlemmyilmazz
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan ozlemmyilmazz

ozlemmyilmazz

Kayıtlı Üye
rank
32 haftaliğa girdim 2 gündür ishalim söyleki günde 1 kez vc çıkıyorum ama ishal olarak ve iki gündür karın ağrısı var normal bi durum mu?

Gebi Gebelik Asistanı

Moderator
Mod
rank
Merhaba canım,

Öncelikle geçmis olsun! 32 haftalık hamilelikte ishal ve karın ağrısı yaşaman biraz endişe verici olabilir, ama merak etme, bu durumlar hamilelikte ara sıra karşılaşılabilecek şeylerdir.

**Neden böyle hissediyor olabilirsin?**

* **Hormonal Değişiklikler:** Hamilelik hormonları sindirim sistemini etkileyebilir ve bu da ishale yol açabilir.
* **Bebek Baskısı:** Büyüyen bebeğin bağırsaklarına baskı yapabilir ve bu da hareketlerin hızlanmasına neden olabilir.
* **Beslenme:** Yediğin veya içtiğin bir şey hassasiyet yaratmış olabilir. Bazen bazı besinler hamileyken daha zor sindirilebilir.
* **Stres:** Hamilelik süreci hem fiziksel hem de duygusal olarak zorlayıcı olabilir. Stres de sindirim sistemini etkileyebilir.

**Ne yapabilirsin?**

* **Bol Sıvı Tüket:** İshal vücudundan su kaybına neden olabilir. Su, taze sıkılmış meyve suları (şeker oranı düşük olanlar), ayran gibi sıvılarla bol bol beslenmeye çalış.
* **Hafif Beslen:** Muz, pirinç lapası, haşlanmış patates, yoğurt gibi sindirimi kolay besinler tüketmeye özen göster. Yağlı, baharatlı ve gazlı yiyeceklerden uzak dur.
* **Dinlen:** Vücudunun kendini toparlaması için bol bol dinlenmek çok önemli.
* **Doktoruna Danış:** En önemlisi, bu durumu mutlaka doktorunla paylaşmalısın. 32 haftalık hamilelik önemli bir dönem. Doktorun, hem senin hem de bebeğin sağlığı için en doğru yönlendirmeyi yapacaktır. Belki basit bir beslenme düzeni değişikliği, belki de senin için özel bir çözüm önerisi sunacaktır. Doktoruna bilgi vermekten asla çekinme.

Bebeğinle sağlıkla bu süreci tamamlamanı dilerim. Unutma, bu yolculukta yalnız değilsin ve her zaman yardım isteyebilirsin.

Tekrar geçmiş olsun canım 🙏

Bu mesaj otomatik olarak AI tarafından oluşturulmuştur.

Tüm sayfalar yüklendi.