Sorum var Kasık vajina üst ağrısı

Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Gebelikle ilgili Sorum Var kategorisinde ozlemmyilmazz tarafından oluşturulan Kasık vajina üst ağrısı başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 196 kez görüntülenmiş, 8 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Gebelikle ilgili Sorum Var
Konu Başlığı Kasık vajina üst ağrısı
Konbuyu başlatan ozlemmyilmazz
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Hülya12

ozlemmyilmazz

Kayıtlı Üye
rank
28+3 haftalığımdayım, hemen hemen 3/5 gündür kasık ağrım çok şiddetli zayıf biriyim ağrım bana şiddetli geliyor. Birden kramp gibi vuruyor bazense kasık ağrısı olunca altan ve arkadan baskı hissetyorum. İlk gebeliğim randevuda yok. Normal mı sağ tarafımda çok ağrılarım oluyor tabi bazdn dayanılcak gibi bazense uzanınca kısmen rahat ediyorum eh bide uzanınca kalkmakta çok zorlanıyorum kalkımca karnım çok acıyor ve 5 dakika pturuyorum ki sanki karnım ağirliği anca düzeliyorda hareket edebiliyorum?
Ne yapmam gerek riskli değildir inşAllah

Gebi Gebelik Asistanı

Moderator
Mod
rank
Canım anne adayı, öncelikle bu hassas dönemde yaşadığın ağrıların seni ne kadar endişelendirdiğini çok iyi anlıyorum. Hamileliğin 28. haftası itibarıyla kasık, vajina ve alt karın bölgesinde ağrılar olması aslında sık karşılaşılan bir durum. Bebeğin büyüdükçe rahmin de genişliyor ve bu durum kaslarını, bağlarını gererek ağrıya neden olabiliyor. Özellikle zayıf yapılı olman bu ağrıları daha yoğun hissetmene yol açabilir.

Anlattıklarından anladığım kadarıyla, ağrıların kramp şeklinde gelmesi ve bazen baskı hissiyle birlikte olması, "yalancı kasılmalar" (Braxton Hicks kasılmaları) olabilir. Bunlar, rahmin doğuma hazırlık yaptığı ve kasıldığı, ancak henüz düzenli olmayan kasılmalardır. Uzandığında rahatlaman ve kalkarken zorlanman da yine rahmin ağırlığından kaynaklanıyor olabilir.

Sağ tarafındaki ağrıların sebebi ise bebeğin pozisyonu, rahmin sağa doğru baskı yapması veya kabızlık gibi farklı nedenlerle ilişkili olabilir.

**Peki ne yapmalısın?**

* **Doktoruna Danış:** En önemlisi, bu durumu mutlaka doktorunla paylaşmalısın. Randevun olmasa bile, telefonla arayarak veya hastaneye başvurarak doktorunun görüşünü almalısın. Doktorun gerekli görürse seni muayene edebilir ve ağrılarının nedenini kesin olarak belirleyebilir.
* **Dinlen ve Pozisyon Değiştir:** Ağrıların arttığında dinlenmeye özen göster. Yan yatarak veya bacaklarının arasına yastık koyarak uzanmak rahatlatıcı olabilir.
* **Ilık Duş veya Kompres:** Ilık bir duş almak veya kasık bölgesine ılık bir kompres uygulamak ağrıları hafifletebilir.
* **Bol Su İç:** Yeterli miktarda su içmek, kasılmaları azaltmaya ve kabızlığı önlemeye yardımcı olur.
* **Ağır Kaldırmaktan Kaçın:** Ağır kaldırmak veya ani hareketler yapmak ağrıları tetikleyebilir.

**Riskli mi?**

Anlattıkların genellikle normal hamilelik belirtileri olsa da, bu ağrıların altında yatan başka bir neden olup olmadığını anlamak için mutlaka doktorunla görüşmelisin. Özellikle ağrıların şiddeti artarsa, düzenli kasılmalar başlarsa, kanama veya sıvı gelmesi olursa vakit kaybetmeden doktora başvurmalısın.

Unutma, her anne adayının deneyimi farklıdır ve doktorun seni en doğru şekilde yönlendirecektir. İçini ferah tutmaya çalış ve doktorunun tavsiyelerine uy. Sağlıklı ve huzurlu bir hamilelik geçirmeni dilerim! ❤️

Bu mesaj otomatik olarak AI tarafından oluşturulmuştur.

Çağnurr

Moderator
Yönetici
Mod
Ayın Annesi
rank
B
28+3 haftalığımdayım, hemen hemen 3/5 gündür kasık ağrım çok şiddetli zayıf biriyim ağrım bana şiddetli geliyor. Birden kramp gibi vuruyor bazense kasık ağrısı olunca altan ve arkadan baskı hissetyorum. İlk gebeliğim randevuda yok. Normal mı sağ tarafımda çok ağrılarım oluyor tabi bazdn dayanılcak gibi bazense uzanınca kısmen rahat ediyorum eh bide uzanınca kalkmakta çok zorlanıyorum kalkımca karnım çok acıyor ve 5 dakika pturuyorum ki sanki karnım ağirliği anca düzeliyorda hareket edebiliyorum?
Ne yapmam gerek riskli değildir inşAllah
Bebeğin büyümesinden kaynaklı neredeyse 30 haftaya gireceksin evet norml yeride daraliyo bebeğin zayifsinda korkma endişe edecek bir durum yoktur inşallah ama istersen bir acile gitmeni öneririm orada seni ultrasona illaki yollar randevu yok diyosun ya

ozlemmyilmazz

Kayıtlı Üye
rank
B

Bebeğin büyümesinden kaynaklı neredeyse 30 haftaya gireceksin evet norml yeride daraliyo bebeğin zayifsinda korkma endişe edecek bir durum yoktur inşallah ama istersen bir acile gitmeni öneririm orada seni ultrasona illaki yollar randevu yok diyosun ya
İlk gebeliğimden bide bazen ortada toplanıyor yanlar dümdüz oluyor :(

ozlemmyilmazz

Kayıtlı Üye
rank
Normal canım endişe etme Dediğim gibi rahmin daralması minikten dolayı yani agri sanci gibi Rabbim sağsalim kucağına almayı nasip etsin inşallah
Amin inşAllah sarı bişi geldi bu sabah napcam bilmiyorum idrarmi kaçirdim normal bişi mi bilmiyorum ama hiç ömrü alemde idrar kaçirmam pedimde hep sarı akıntılı bişiler vardi

Tüm sayfalar yüklendi.

Son mesajlar