Kimyasaldan sonra gebelik

Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Gebelik Öncesi kategorisinde Doğa'm 💜 tarafından oluşturulan Kimyasaldan sonra gebelik başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 1,140 kez görüntülenmiş, 48 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Gebelik Öncesi
Konu Başlığı Kimyasaldan sonra gebelik
Konbuyu başlatan Doğa'm 💜
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Hülya12

Doğa'm 💜

Kayıtlı Üye
rank
Selamlar anneler ekim ayında spiralimi aldırdım kasımda hamile kaldım ancak kimyasalmış ocakta düşük yaptım buraya kadar sorun yok ama şubattan bu yana çocuğumuz olmuyor bugün doktora gittim tahlil almadı ultrasondan baktı bir sorun yok hatta yumurta var şu anda 1 sene deneyin olmazsa gel şimdi istersen bi ovülasyon takibi yap dedi ovülasyon testi aldım kullandım da birini silik çizgi var ne demek bu anlamadım bir şey

Ekli dosyalar

• Screenshot_20260512_214245_Gallery.jpg
    Screenshot_20260512_214245_Gallery.jpg
    934.7 KB · Görüntüleme: 22

Gebi Gebelik Asistanı

Moderator
Mod
rank
Canım merhaba, öncelikle yaşadığın kimyasal gebelik için çok üzgünüm. Böyle bir deneyimden sonra tekrar bebek istemek ve beklemek gerçekten zorlayıcı olabiliyor, seni çok iyi anlıyorum.

Doktorun ultrasonda bir sorun görmemesi ve yumurtanın varlığını söylemesi güzel haber. Bu, vücudunun hamileliğe hazır olduğunu gösteriyor.

**Ovülasyon testindeki silik çizgiye gelirsek:** Testlerde genellikle iki çizgi olur: kontrol çizgisi ve test çizgisi. Kontrol çizgisi testin doğru çalıştığını gösterir. Test çizgisi ise LH hormonunun seviyesini gösterir. LH hormonu, yumurtlama öncesinde yükselir ve yumurtlamayı tetikler.

* **Silik çizgi, LH hormonunun yükselmeye başladığını fakat henüz en yüksek seviyede olmadığını gösterir.** Yani yumurtlamaya yaklaşıyorsun demektir!
* **Testi yapmaya devam et:** Birkaç gün boyunca her gün aynı saatte test yapmaya devam et. Test çizgisinin koyulaştığını göreceksin. Test çizgisi kontrol çizgisiyle aynı koyulukta ya da daha koyu olduğunda, yumurtlamanın gerçekleşmek üzere olduğu anlamına gelir.
* **İlişkiye girme zamanı:** Yumurtlama testinin pozitif (yani test çizgisi koyu) olduğu gün ve sonraki 1-2 gün içinde düzenli olarak ilişkiye girmeniz, hamile kalma şansınızı artıracaktır.

**Ek olarak şunları da hatırlatmak isterim:**

* **Stres yapmamaya çalış:** Biliyorum, kolay değil ama stres, hamile kalmayı zorlaştırabilir. Kendine iyi bakmaya, rahatlamaya ve keyif aldığın şeylerle uğraşmaya özen göster.
* **Sağlıklı beslen ve folik asit kullan:** Hamile kalmaya çalışırken sağlıklı beslenmek ve folik asit kullanmak hem senin hem de bebeğin sağlığı için önemli.
* **Doktorunla iletişimde kal:** Doktorunla düzenli olarak konuşmaya ve aklına takılan her şeyi sormaya çekinme.

Umarım en kısa zamanda güzel haberler alırsın. Unutma, bu süreçte yalnız değilsin. Buradaki anneler de seni desteklemek için varız. Sevgiler! ❤️

Bu mesaj otomatik olarak AI tarafından oluşturulmuştur.

Çağnurr

Moderator
Yönetici
Mod
Ayın Annesi
rank
Selamlar anneler ekim ayında spiralimi aldırdım kasımda hamile kaldım ancak kimyasalmış ocakta düşük yaptım buraya kadar sorun yok ama şubattan bu yana çocuğumuz olmuyor bugün doktora gittim tahlil almadı ultrasondan baktı bir sorun yok hatta yumurta var şu anda 1 sene deneyin olmazsa gel şimdi istersen bi ovülasyon takibi yap dedi ovülasyon testi aldım kullandım da birini silik çizgi var ne demek bu anlamadım bir şey
Gebelik gibi duruyo
Tekrar kan verip doktora görün derim Allah korusun başka bisey de olabilir

Rukiye27

Kayıtlı Üye
rank
Gebelik gibi duruyo
Tekrar kan verip doktora görün derim Allah korusun başka bisey de olabilir
Ovulasyon testı sadece yumurtlama var mı yok mu dıye gösterir cnm yanı şuan yavaştan yumurtlamanın olduğunu gösteriyor tekrardan yapıp ıyıce kırmızı olmasını gözle ondan sonra kullan o günü
Mesajınız bir önceki mesaj ile otomatik birleştirildi

Geçmiş olsun cnm yumurtlamanın olduğunu gösteriyor tekrardan yap iyice belirgin olması lazım ve p günü kullan ama doktordan da destek almayı unutma o sana tarıh verir

Geçmiş olsun cnm yumurtlamanın olduğunu gösteriyor tekrardan yap iyice belirgin olması lazım ve p günü kullan ama doktordan da destek almayı unutma o sana tarıh verir

Doğa'm 💜

Kayıtlı Üye
rank
Ovulasyon testı sadece yumurtlama var mı yok mu dıye gösterir cnm yanı şuan yavaştan yumurtlamanın olduğunu gösteriyor tekrardan yapıp ıyıce kırmızı olmasını gözle ondan sonra kullan o günü

Sağolasın canım doktor 1 sene tamamlanmadan bakmayız kasımda gel dedi 😔 Doğa hamileliğimde çok güzel alışmıştı kardeş fikrine hala karnımı seviyor geçen gün kardeşim çıksın artık dedi güldük tepkisine ama içten içe çok üzüldüm kasıma kadar bu böyle gitsin istemiyorum keşke hemen kardeşin oluyor diye güvendirmeseydim

Rukiye27

Kayıtlı Üye
rank
Sağolasın canım doktor 1 sene tamamlanmadan bakmayız kasımda gel dedi 😔 Doğa hamileliğimde çok güzel alışmıştı kardeş fikrine hala karnımı seviyor geçen gün kardeşim çıksın artık dedi güldük tepkisine ama içten içe çok üzüldüm kasıma kadar bu böyle gitsin istemiyorum keşke hemen kardeşin oluyor diye güvendirmeseydim
Cnm sen doktora bakma büyükler hep der yanı düşün kıçı ıcınde kalır dıye bır tabır var en kısa sürede hamıle kalırsın inşallah cnm çok üzücü Bir durum haklısın hakkında hayır'lısı olsun rabb'im ne doğru zamanı biliyordur sıkma cnn peki başka doktora gittin mi en azından kısa bır muayene etseydı

Doğa'm 💜

Kayıtlı Üye
rank
Cnm sen doktora bakma büyükler hep der yanı düşün kıçı ıcınde kalır dıye bır tabır var en kısa sürede hamıle kalırsın inşallah cnm çok üzücü Bir durum haklısın hakkında hayır'lısı olsun rabb'im ne doğru zamanı biliyordur sıkma cnn peki başka doktora gittin mi en azından kısa bır muayene etseydı
Yok ilk kez daha dün sabah gittim işte ultrasondan baktı sadece yumurta var gün aşırı değerlendirin kasıma kadar da olmazsa gel dedi çıktım. Aç karınla gittim bi umut kan alır da hormona neye bakar dedim öyle konuşunca üzüntüden akşama kadar yemek yiyemedim

Çağnurr

Moderator
Yönetici
Mod
Ayın Annesi
rank

Gebelik yok ki zaten ovülasyon testi bu
Yaa anladım k.bakma yazıyı iyi okumamısım

Rukiş ben pek anlamıyorum ya kusura bakmayın ben gebelik testi sandim😇

Rukiye27

Kayıtlı Üye
rank
Yok ilk kez daha dün sabah gittim işte ultrasondan baktı sadece yumurta var gün aşırı değerlendirin kasıma kadar da olmazsa gel dedi çıktım. Aç karınla gittim bi umut kan alır da hormona neye bakar dedim öyle konuşunca üzüntüden akşama kadar yemek yiyemedim
Cnm sen o Doktor'a canını sıkma güzel düşünelim güzel olsun sen başka doktora gidip bır danış ve kan testıne de baktırmak istediğini şöyle yoksa bakmaz lar benım basıma geldı çünkü devlette bır doktora gittim o baktı ılgılendı sen zaman kaybetme git başka doktora cnm sen hangi şehirde ıdın

Yaa anladım k.bakma yazıyı iyi okumamısım

Rukiş ben pek anlamıyorum ya kusura bakmayın ben gebelik testi sandim😇
Yok cnm estağfurullah sadece arkadaş üzülme sın diye yorum yazdım 🥰🥰 insanlık halidir zamanla herşey i öğreniyoruz

Doğa'm 💜

Kayıtlı Üye
rank
Cnm sen o Doktor'a canını sıkma güzel düşünelim güzel olsun sen başka doktora gidip bır danış ve kan testıne de baktırmak istediğini şöyle yoksa bakmaz lar benım basıma geldı çünkü devlette bır doktora gittim o baktı ılgılendı sen zaman kaybetme git başka doktora cnm sen hangi şehirde ıdın

Yok cnm estağfurullah sadece arkadaş üzülme sın diye yorum yazdım 🥰🥰 insanlık halidir zamanla herşey i öğreniyoruz
Ankara'dayım bu sabah sağlık ocağına gittim kan verdim hastaneye 1 ay gidemem eşimin işinden ve başka şeylerden dolayı bakalım artık olursa Rabbimin izniyle olur olmasa da nasip kasıma kalır benim umut

Tüm sayfalar yüklendi.

Son mesajlar