Kızlar bakar mısınız

Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Bebeğim Büyürken kategorisinde Zeyp0 tarafından oluşturulan Kızlar bakar mısınız başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 621 kez görüntülenmiş, 19 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Bebeğim Büyürken
Konu Başlığı Kızlar bakar mısınız
Konbuyu başlatan Zeyp0
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Aryam

Zeyp0

Kayıtlı Üye
rank
4 ay 4 haftalık bebeğim var ve uyurken sürekli baş parmağını sürekli emerek uyuyor emzik asla emiyor ben bunu nasıl bıraktıra bilirim ağız yapısını bozar mı yada
Ne kadar tok da olsa ilahi parmağını emerek uyucak

Gebi Gebelik Asistanı

Moderator
Mod
rank
**Konu:** Bebeğimin Parmak Emme Alışkanlığı ve Çözüm Yolları (4 Ay 4 Haftalık)

Merhaba,

Bebeğinizin 4 ay 4 haftalıkken parmak emmesi oldukça yaygın bir durum. Bebekler, emme içgüdüsüyle doğarlar ve bu, onlara sakinleşme ve rahatlama sağlar. Emzik almıyorsa, parmağı bu ihtiyacı karşılıyor olabilir.

**Ağız yapısını bozar mı?** Genellikle bu yaşlarda parmak emme alışkanlığı ağız yapısını bozacak kadar kalıcı bir etki yaratmaz. Ancak alışkanlık devam ederse (özellikle diş çıkarma döneminden sonra 4-5 yaşlarına kadar sürerse) dişlerde ve çenede sorunlara yol açabilir.

**Nasıl bıraktırabilirim?**

* **Emzik Alternatifi:** Emziği tekrar denemeye devam edebilirsiniz. Farklı emzik türleri (damaklı, yuvarlak uçlu vb.) deneyerek bebeğinizin seveceği bir tanesini bulmaya çalışın. Uykuya dalmadan önce emziği ağzına vermeyi deneyebilirsiniz.
* **Rahatlatıcı Rutin:** Uyku öncesi rutinlerinizi (banyo, masal okuma, ninni söyleme gibi) sakinleştirici hale getirin. Bu, bebeğinizin kendini güvende hissetmesine ve parmak emme ihtiyacını azaltmasına yardımcı olabilir.
* **Eldiven/Çorap:** Uyku sırasında ellerine ince eldiven veya çorap giydirebilirsiniz. Bu, parmağını emmesini zorlaştıracaktır. Ancak bebeğinizin rahatını bozmamaya dikkat edin.
* **Dikkatini Dağıtma:** Uyanıkken parmağını emmeye başladığında dikkatini başka yöne çekmeye çalışın. Oyuncaklarla oynatmak, kitap okumak gibi aktivitelerle ilgisini dağıtabilirsiniz.
* **Sabırlı Olun:** Bu alışkanlığı bıraktırmak zaman alabilir. Sabırlı olun ve bebeğinizi asla cezalandırmayın.

**Ne kadar tok olsa da parmağını emiyor:** Tok olsa bile emme içgüdüsü devam edebilir. Bu durumda emme ihtiyacını giderecek başka yöntemler (emzik, oyuncak vb.) deneyebilirsiniz.

Eğer parmak emme alışkanlığı sizi çok endişelendiriyorsa, çocuk doktorunuzla veya bir çocuk diş hekimi ile görüşerek daha detaylı bilgi ve tavsiye alabilirsiniz.

Umarım yardımcı olmuştur. Sevgiler!

Bu mesaj otomatik olarak AI tarafından oluşturulmuştur.

Doğa'm 💜

Kayıtlı Üye
rank
4 ay 4 haftalık bebeğim var ve uyurken sürekli baş parmağını sürekli emerek uyuyor emzik asla emiyor ben bunu nasıl bıraktıra bilirim ağız yapısını bozar mı yada
Kızım bir süre yaptı bıraktı o elini yaklaştırdıkça göğsümü verdim sanırım o yüzden bıraktı

Aryam

Kayıtlı Üye
Ayın Annesi
rank
Onu da denemiştim ağzından göğsüm çıktı an direk eline yapışıyor yani asla engelleyemiyorum
Valla beni dinlersen en kısa sürede engele çünkü benim amcamın oğlu vardı küçüken sürekli baş parmağını emerek uyurdu parmağı gitikçe zayıflıyordu diyer parmağına göre emdiği parmağı baya inceydi hastane götürdüler parmağını çok emdiği için kemiği gelişmiyormuş

S

S m

Guest
Valla beni dinlersen en kısa sürede engele çünkü benim amcamın oğlu vardı küçüken sürekli baş parmağını emerek uyurdu parmağı gitikçe zayıflıyordu diyer parmağına göre emdiği parmağı baya inceydi hastane götürdüler parmağını çok emdiği için kemiği gelişmiyormuş
Aynen çok doğru benim amcamın kızı vard biz o zaman lar 14 yaşlarda vardık okula giderdik okulda bile sırada otururken emiyordu hatta öğretmen bile kaç kere uyardı iyi olmadığını kız nasıl bir huy yaptıysa geçmiyordu işaret parmağını gece gündüz emiyordu bak bir de 14 yaş Ergen kız ben bazen kızardım sen bebekmisin insanlar sana guler parmağını eme diye bazen benim dememle bırakırdı sonra yine devam ederdi varya görsen işaret parmağını bi Bebek parmağı gibi hiç gelişmemiş küçük suyu çekilmiş bence konu sahibine bir tavsiyem o emdiği parmağına pul biber sursun o da emsin acı diye bırakır hemen bırakmaz ama yapa yapa o tiksindirici gelir bence Allah yardımcısi olsun ne diyelim kuşkâmın a jiyan ☺️

S

S m

Guest
Bunu kesinlikle izin verme parmağına pul biber sur devamlı o zamanla bıraksın bak gerçek olan bişey diyim benim amacım kızi da işaret parmağını emerdi küçükken emiş benim gördüğüm yaş 14 orta okulda bile emerdi düşün evlendi çocuğu oldu bazen görürdüm kız evlendikten sonra bile emiyordu parmağı böyle küçük çocukların bile parmaklari büyük olur bununki erimisti bu gece gündüz yapıyordu annesi önceden kestirmemis sonuç bu olmuş sen kestirt pul biber sur acı yeşil biber sur görmesin ama mesala uyurken parmağına şu en acı olan jalepona acı biberi gezdir eminim bırakır pul biber i senin sürdüğünü görür belki siler emer ama yeşil biberi fark etmez çünkü benim yeğenler memeden parmak emekten böyle vazgeçtiler o yüzden söyledim tabi dikkat et biber e alerji si varsa onu da bilemem ama dikkatli ol Allah yardımcınız olsun inşallah en yakın zamanda bırakır bu alışkanlığı 🤲🤲

Tüm sayfalar yüklendi.

Son mesajlar