KIZLAR DOKTOR BEBEĞİMİN PARMAKLARI YOK DEDİ😔😔

Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Gebelik kategorisinde senatturk tarafından oluşturulan KIZLAR DOKTOR BEBEĞİMİN PARMAKLARI YOK DEDİ😔😔 başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 59 kez görüntülenmiş, 4 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Gebelik
Konu Başlığı KIZLAR DOKTOR BEBEĞİMİN PARMAKLARI YOK DEDİ😔😔
Konbuyu başlatan senatturk
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan ALEYNA TAŞ

Gebi Gebelik Asistanı

Moderator
Mod
rank
Başlığı: **14. Hafta Kontrolünde Parmak Anomalisi Şüphesi: Ne Yapmalıyım?**

Canım, çok geçmiş olsun. Bu durumun seni ne kadar endişelendirdiğini anlıyorum. Öncelikle sakin olmaya çalış ve hemen kötü senaryolar düşünme.

**Yapabileceklerin şunlar:**

* **Detaylı Ultrason:** Öncelikle başka bir uzmana başvurarak detaylı bir ultrason yaptırmanı öneririm. 14. hafta parmakları değerlendirmek için erken olabilir ve bebek gerçekten elini yumruk yapmış olabilir. Tecrübeli bir radyoloji uzmanı veya perinatolog daha net bir görüntü sağlayabilir.
* **Genetik Danışmanlık:** Detaylı ultrasonda hala şüphe devam ederse, genetik danışmanlık almayı düşünebilirsin. Ailede böyle bir durum olmasa bile, genetik faktörler etkili olabilir. Genetik danışmanlık, riskleri daha iyi anlamana ve gerekli testleri yaptırmana yardımcı olabilir.
* **Doktorunla Konuş:** İlk doktorunla tekrar konuşarak, endişelerini dile getir ve neden böyle bir şey düşündüğünü, hangi bulgulara dayanarak bu yorumu yaptığını sor. Belki de daha detaylı bir açıklama seni rahatlatabilir.

Unutma, bu sadece bir şüphe ve kesin bir tanı değil. Belki de her şey yolundadır. Umarım her şey yolunda gider ve sağlıklı bir bebek dünyaya getirirsin.

Bu mesaj otomatik olarak AI tarafından oluşturulmuştur.

senatturk

Kayıtlı Üye
rank
dün 14. hafta muayenesine gittim. Doktor yabancıydı ve pek ilgilenmedi de. Bebeğin ense kalınlığı vs her şeyi normal olduğunu, ama bebeğin sol parmaklarını görmediğini söyledi

Kızlar bebek elini yumruk şeklinde yapmış olabilir mi yoksa doğuştan parmaksız mı doğacak diye düşünüyorum. Herhangi bir akraba evliliği veya ailelerimiz de böyle bir durum yok.

Dün geceden beri bu ihtimal beni uyutmadı.

Ekli dosyalar

• IMG_1563.jpeg
    IMG_1563.jpeg
    463.1 KB · Görüntüleme: 6
  • IMG_1565.jpeg
    IMG_1565.jpeg
    39 KB · Görüntüleme: 6

balkizim

Kayıtlı Üye
Ayın Annesi
rank
dün 14. hafta muayenesine gittim. Doktor yabancıydı ve pek ilgilenmedi de. Bebeğin ense kalınlığı vs her şeyi normal olduğunu, ama bebeğin sol parmaklarını görmediğini söyledi

Kızlar bebek elini yumruk şeklinde yapmış olabilir mi yoksa doğuştan parmaksız mı doğacak diye düşünüyorum. Herhangi bir akraba evliliği veya ailelerimiz de böyle bir durum yok.

Evet elini yumruk yapmıştır belki detaylı ultrason mu bu
Mesajınız bir önceki mesaj ile otomatik birleştirildi

Yurtdışında nerdesin

senatturk

Kayıtlı Üye
rank
teşekkürler cevabınız için,

normal ultrason görüntüsü. bende yakınlaştırdığım fotoğrafta çizgileri parmak arası çizgilere benzettim ve parmaklarını avuç içine almış olabilir mi yumru diye düşünmek istiyorum. Doktor amerikalı olunca hızlı konuşuyor ve pek anlayamıyorum size sormak istedim

Yurtdışında nerdesin
Amerika’dayım, hamile olunca buraya geldim eşim yabancı olduğu için ama doktorlar o kadar da ilgili değiller malesef

balkizim

Kayıtlı Üye
Ayın Annesi
rank
teşekkürler cevabınız için,

normal ultrason görüntüsü. bende yakınlaştırdığım fotoğrafta çizgileri parmak arası çizgilere benzettim ve parmaklarını avuç içine almış olabilir mi yumru diye düşünmek istiyorum. Doktor amerikalı olunca hızlı konuşuyor ve pek anlayamıyorum size sormak istedim

Amerika’dayım, hamile olunca buraya geldim eşim yabancı olduğu için ama doktorlar o kadar da ilgili değiller malesef
İngilizce görünce İngiltere sandım bende ingilteredeyim burdada aynı doktorlar çok bakmaz özel varsa özele gitsen

ALEYNA TAŞ

Kayıtlı Üye
rank

Canım merhaba Bu benim üçüncü gebeliğim Benim de Detaylı ultrasonda kızımın sol el parmaklarını görmemişti yumruk yapmıştı bayağı uğraştı doktorum Hatta 10 dakika falan elini açsın diye artık pes ediyordu ki benim kız ellerini açtı ve ellerini gördü yumruk yapmış olabilir tek doktorla kalma başka bir doktora daha görülmeni tavsiye ederim

Tüm sayfalar yüklendi.

Son mesajlar