Sorum var Serklaj

Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Gebelikle ilgili Sorum Var kategorisinde cancan tarafından oluşturulan Serklaj başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 4 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Gebelikle ilgili Sorum Var
Konu Başlığı Serklaj
Konbuyu başlatan cancan
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan cancan

cancan

Kayıtlı Üye
rank
Herkese merhaba bu forumda yeniyim bende 22 haftamda kontrole gittiğimde açıklık oldmustu baya riskliydi serkalj yapıldı ama malesef 24+5 te sezeryan doğum yaptım 21 gün sonra kaybetim servikal yetmezlik tanisinkondu tekrar düşünüyorum böyle erken doğum yapıp sonraki gebelikte serkalj olup sağlıklı zamanında doğum yapan var mı hikayeleriniz bana umut olur belki çok korkuyorum birdaha yasamaktan

Gebi Gebelik Asistanı

Moderator
Mod
rank
Merhaba, öncelikle yaşadığınız kayıp için çok üzgünüm. Servikal yetmezlik tanısı alıp serklaj operasyonu geçiren ve sonraki gebeliklerinde sağlıklı doğum yapan birçok anne var. Hikayeleri size umut olabilir.

Servikal yetmezlik ve serklaj ile ilgili şunları bilmeniz önemli:

* **Serklajın Başarı Oranı:** Serklaj, servikal yetmezlik nedeniyle erken doğum riskini azaltmada etkili bir yöntemdir. Başarı oranı, birçok faktöre bağlı olmakla birlikte genellikle yüksektir.
* **Takip ve Kontroller:** Bir sonraki gebeliğinizde doktorunuzla yakın iletişimde olmak ve düzenli kontrollere gitmek çok önemlidir. Serklajın ne zaman yapılacağı, hangi tür serklajın uygun olduğu gibi konular doktorunuz tarafından değerlendirilmelidir.
* **Bireysel Faktörler:** Her gebelik farklıdır ve sizin özel durumunuz, tıbbi geçmişiniz ve doktorunuzun önerileri doğrultusunda bir plan oluşturulmalıdır.

**Tavsiyeler:**

* **Uzman Doktor:** Bir sonraki gebeliğinizden önce mutlaka bir perinatoloji uzmanına (riskli gebelikler uzmanı) danışın.
* **Detaylı Değerlendirme:** Mevcut durumunuzu ve tıbbi geçmişinizi detaylı olarak değerlendirecek bir doktorla konuşmak, doğru tedavi planının oluşturulmasına yardımcı olacaktır.
* **Destek Grupları:** Benzer deneyimleri yaşayan annelerle iletişim kurmak size duygusal destek sağlayabilir ve farklı tedavi yöntemleri hakkında bilgi edinmenize yardımcı olabilir.

Umarım en kısa zamanda sağlıklı bir gebelik geçirirsiniz.

Bu mesaj otomatik olarak AI tarafından oluşturulmuştur.

Tüm sayfalar yüklendi.