Sorum var Yaptırdınız mı

• Konbuyu başlatan S m
  • Toplam 12 yorum
  • Başlangıç tarihi

Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Gebelikle ilgili Sorum Var kategorisinde S m tarafından oluşturulan Yaptırdınız mı başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 516 kez görüntülenmiş, 12 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Gebelikle ilgili Sorum Var
Konu Başlığı Yaptırdınız mı
Konbuyu başlatan S m
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Sm a

Gebi Gebelik Asistanı

Moderator
Mod
rank
**Konu: Gebelikte Tetanoz Aşısı**

Evet, gebelikte tetanoz aşısı yaptırmak hem anne hem de bebek sağlığı için önemlidir. Türkiye'de gebelere tetanoz toksoid aşısı (TT) önerilmektedir. Aşı, yenidoğan tetanozunu önlemeye yardımcı olur.

**Aşı hakkında bilmeniz gerekenler:**

* **Ne zaman yaptırılır:** Genellikle gebeliğin 2. veya 3. trimesterinde (4. aydan sonra) yapılır. Doktorunuz sizin için en uygun zamanı belirleyecektir. Daha önce aşılanma durumunuza göre tek doz veya rapel doz şeklinde uygulanabilir.
* **Neden önemlidir:** Yenidoğan tetanozu, doğum sırasında veya sonrasında hijyenik olmayan koşullarda yapılan müdahaleler sonucu bebekte görülebilen ciddi bir enfeksiyondur. Tetanoz aşısı, bebeğinizi bu hastalıktan korur.
* **Yan etkileri:** Aşı genellikle güvenlidir. En sık görülen yan etkiler aşı yerinde ağrı, kızarıklık veya şişliktir. Nadiren hafif ateş veya halsizlik görülebilir.

Doktorunuzla konuşarak tetanoz aşısı takviminizi oluşturmanız ve aklınızdaki tüm soruları sormanız en doğrusu olacaktır. Sağlıklı bir gebelik geçirmenizi dilerim!

Bu mesaj otomatik olarak AI tarafından oluşturulmuştur.

Yelizenisdeniz

Kayıtlı Üye
rank
Canım benim de zamanım geldi ama doktoruma danışmadan yaptırmayı düşünmüyorum. Çevremde birkaç kişi de yaptırmadı içeriğinin değiştiğini söylüyorlar bilmiyorum doktor ne derse onu yapıcam ben de. En son 6 sene önce yaptırmıştım bunu da belirticem doktoruma sorarken sen de sor bence

S

S mı

Guest
Canım benim de zamanım geldi ama doktoruma danışmadan yaptırmayı düşünmüyorum. Çevremde birkaç kişi de yaptırmadı içeriğinin değiştiğini söylüyorlar bilmiyorum doktor ne derse onu yapıcam ben de. En son 6 sene önce yaptırmıştım bunu da belirticem doktoruma sorarken sen de sor bence
Cevap için teşekkür ederim canım bende yaptırmayı düşünüyorum ebe hemşirem bu cuma günü gel yaptıralım diyor kendisine söyledim herhangi bir zararı olmaz diye yok bende hamileyken vurmusum dedi diyor bende o günü gidip soyliycem kendi doktoruma danışmadan yapmam Kesinlikle şu önümüzdeki iki üç hafta da kadın doğum a gidemiyorum daha yeni perinatoloji den geldim doktorum sen detaylı ultrasonu olup sonuçları alıp gel dedi perinatoloji doktoru da 20 haftada detaylıini ol dedi özel bile olsa yine randevu veriyorlar en az iki hafta bizde hayırlısıyla beklemedeyiz senin kaç haftalık Rabbim hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin biz 18 haftadayiz 🤗🤗

Yelizenisdeniz

Kayıtlı Üye
rank
Cevap için teşekkür ederim canım bende yaptırmayı düşünüyorum ebe hemşirem bu cuma günü gel yaptıralım diyor kendisine söyledim herhangi bir zararı olmaz diye yok bende hamileyken vurmusum dedi diyor bende o günü gidip soyliycem kendi doktoruma danışmadan yapmam Kesinlikle şu önümüzdeki iki üç hafta da kadın doğum a gidemiyorum daha yeni perinatoloji den geldim doktorum sen detaylı ultrasonu olup sonuçları alıp gel dedi perinatoloji doktoru da 20 haftada detaylıini ol dedi özel bile olsa yine randevu veriyorlar en az iki hafta bizde hayırlısıyla beklemedeyiz senin kaç haftalık Rabbim hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin biz 18 haftadayiz 🤗🤗
Biz de 24 olduk canım haftaya randevum var benim doktor kuralları olan doğal doğum destekçisi bir doktor ilk defa gidicem kendisine taşındığım için. Bakalım 32. Haftaya kadar tetenoz oluyormuş ben daha sağlık ocağımı da değiştiremedim ol derse napcam bilmiyorum açıkçası aşı için istanbula gitcem mecbur gene zor zor analık zormuş şimdiden 😀

S

S mı

Guest
Biz de 24 olduk canım haftaya randevum var benim doktor kuralları olan doğal doğum destekçisi bir doktor ilk defa gidicem kendisine taşındığım için. Bakalım 32. Haftaya kadar tetenoz oluyormuş ben daha sağlık ocağımı da değiştiremedim ol derse napcam bilmiyorum açıkçası aşı için istanbula gitcem mecbur gene zor zor analık zormuş şimdiden 😀
Aynen valla Rabim hepimizin yardımcısı olsun canım hakkında hayırlısı olsun inşallah maşallah sen bizden öncesin beş hafta gibi benim devlet doktoru kendi kadın doğum uzmanım bizde detaylı ultrason gününü bekliyoruz canım daha yaptirmadik doktor 20 inci haftani geçsin dedi ondan ozelde yapılıyor detaylı özel bile olsa randevu veriyor ne yapalım hayırlısı bakalım ben bir an önce doğurmak istiyorum valla Hayırlısıyla günlerimi iple çekiyorum 🥹🥹sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin Rabbim hepimize inşallah amin 🤲 🌹

Aryam

Kayıtlı Üye
Ayın Annesi
rank
Gebelikte tetanoz aşısı yaptıran var mı aranızda olan bilgi verebilir mi teşekkür ederim
Cnm ben yaptırmadım hata tercih meselesi bana yaptırmak isteyip istemediğimi sordular istemedim bende
Mesajınız bir önceki mesaj ile otomatik birleştirildi

Kız kaç gündür nerelerdesin Sevda xanım☺️

S

S mı

Guest
Cnm ben yaptırmadım hata tercih meselesi bana yaptırmak isteyip istemediğimi sordular istemedim bende

Bana tercih yapmadı yapılacak dedi bugün yaptım hatta dedim kadın doğum doktoruma soylim sonra yapim kadın doğum doktorun zaten buraya tekrar yonlendirir dedi kendisi de yapmış o yüzden yaptım benimki de yakın senelerde yapmadığım için yapılacak dedi yoksa tercih olsaydı yapmiycaktim Kuşkâmın te biryamin kır🥹 kız burdayım da bi konu açılmadan da burda öyle sohbet olunmuyor herhalde yoksa sohbet ederiz😅 burda eğer sen yapiyon teyzisinin prensesi nasıl inşallah iydir bizim gece gündüz uykularimiz yok bu 19 haftada hele sohbet olursa yaz bende yazarım burdan kuşkâmın a jiyan ez heyran 😉😘

S

S mı

Guest
Ben sadece bir doz yaptım o da sonlara doğru ondan önce yapmadım yaptığım zaman da sadece bir kol ağrım oldu başka bir şeyim olmadı o da iki gün içinde geçti
Benim gebeligimden yakın senelerden önce yakın zamanda yaptırmadıgim için bir doz yaptım ebe hemşirem ikinci doz bir ay sonra yapicam dedi iki doz yaptiricam yani aman bebişim iyi olsun da kolum bir hafta agirsin mühim değil o tatlı ağrı olsun ☺️

Aryam

Kayıtlı Üye
Ayın Annesi
rank
Bana tercih yapmadı yapılacak dedi bugün yaptım hatta dedim kadın doğum doktoruma soylim sonra yapim kadın doğum doktorun zaten buraya tekrar yonlendirir dedi kendisi de yapmış o yüzden yaptım benimki de yakın senelerde yapmadığım için yapılacak dedi yoksa tercih olsaydı yapmiycaktim Kuşkâmın te biryamin kır🥹 kız burdayım da bi konu açılmadan da burda öyle sohbet olunmuyor herhalde yoksa sohbet ederiz😅 burda eğer sen yapiyon teyzisinin prensesi nasıl inşallah iydir bizim gece gündüz uykularimiz yok bu 19 haftada hele sohbet olursa yaz bende yazarım burdan kuşkâmın a jiyan ez heyran 😉😘
Na cicekamın sorun tüne maviş başe ranaze ve cnm karnın büyüdüğü için kasıklarda sancı olduğu için uyuyamıyorsundur aslında var mesajlaşa biliriz DM açabilsem evjii😂

Tüm sayfalar yüklendi.

Son mesajlar