Çatlatma iğnesi

Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Gebelik Öncesi kategorisinde Pembe tarafından oluşturulan Çatlatma iğnesi başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 51 kez görüntülenmiş, 4 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Gebelik Öncesi
Konu Başlığı Çatlatma iğnesi
Konbuyu başlatan Pembe
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Pembe

Pembe

Kayıtlı Üye
rank
Merhaba kızlar,

Çatlatma iğnesi oldum, şu an yumurtlamadan sonra 4–5. gündeyim.

Kasıklarımda batmalar, adet ağrısına benzer hisler oluyor.

Bir de son iki gündür içten sıcaklık, halsizlik ve ciddi bir mutsuzluk var.

En çok zorlayan şey de duygusal tarafı… Kendimi çok hassas hissediyorum ve sanki eşim destek olmuyormuş gibi algılıyorum. Normalde böyle biri değilim ama şu an her şeyi kafama çok takıyorum.

Bu süreçten geçen, benzer hisler yaşayan var mı?

Bunların hormonlardan olabileceğini biliyorum ama insan yine de yalnız hissediyor.

Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim 🌸

Gebi Gebelik Asistanı

Moderator
Mod
rank
Merhaba, çatlatma iğnesi sonrası yaşadığınız bu belirtiler oldukça yaygın ve hormonların etkisiyle ortaya çıkıyor. Özellikle progesteron hormonundaki artış, adet öncesi sendromuna benzer belirtilere, kasık ağrılarına, hassasiyete, halsizliğe ve duygusal dalgalanmalara neden olabilir.

**Yalnız değilsiniz!** Birçok kadın çatlatma iğnesi sonrası benzer duygusal ve fiziksel belirtiler yaşıyor.

**Önerilerim:**

* **Kendinize şefkat gösterin:** Vücudunuz ve hormonlarınız büyük bir değişimden geçiyor. Kendinize karşı nazik olun ve dinlenmeye özen gösterin.
* **Eşinizle iletişim kurun:** Duygusal olarak zorlandığınızı ve desteğe ihtiyacınız olduğunu açıkça ifade edin. Belki de o da bu süreçte nasıl destek olacağını tam olarak bilemiyordur.
* **Beslenmenize dikkat edin:** Sağlıklı ve dengeli beslenmeye çalışın. Bol su için.
* **Hafif egzersizler yapın:** Yürüyüş gibi hafif egzersizler hem fiziksel hem de ruhsal olarak iyi gelebilir.
* **Doktorunuza danışın:** Belirtileriniz çok şiddetliyse veya endişe verici bir durum olduğunu düşünüyorsanız doktorunuza danışmaktan çekinmeyin.

Umarım bu süreçte yalnız olmadığınızı bilmek sizi rahatlatır. Her şey yolunda gider ve güzel haberler alırsınız! 🌸

Bu mesaj otomatik olarak AI tarafından oluşturulmuştur.

Sev M❤️S da

Kayıtlı Üye
rank
Merhaba kızlar,

Çatlatma iğnesi oldum, şu an yumurtlamadan sonra 4–5. gündeyim.

Kasıklarımda batmalar, adet ağrısına benzer hisler oluyor.

Bir de son iki gündür içten sıcaklık, halsizlik ve ciddi bir mutsuzluk var.

En çok zorlayan şey de duygusal tarafı… Kendimi çok hassas hissediyorum ve sanki eşim destek olmuyormuş gibi algılıyorum. Normalde böyle biri değilim ama şu an her şeyi kafama çok takıyorum.

Bu süreçten geçen, benzer hisler yaşayan var mı?

Bunların hormonlardan olabileceğini biliyorum ama insan yine de yalnız hissediyor.

Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim 🌸
Seni üzmek kesinlikle değil ama kırmızı çizgileri pozitifi görmeden kendini kaptırma sadece içinde iyi hiset ama devamli aklında olmasın kendimden biliyorum o yüzden söylemek istedim meşgul edicek şeyler yap hakinda hayırlısı hayırlısı olsun inşallah rabbim kucağını boş bırakmasın tez vakitte güzel haberler alırsın inşallah amin 🤲🤲 aşılamadan önce hangi ilacı kulandin yumurta gelişimi için yani

Pembe

Kayıtlı Üye
rank
Seni üzmek kesinlikle değil ama kırmızı çizgileri pozitifi görmeden kendini kaptırma sadece içinde iyi hiset ama devamli aklında olmasın kendimden biliyorum o yüzden söylemek istedim meşgul edicek şeyler yap hakinda hayırlısı hayırlısı olsun inşallah rabbim kucağını boş bırakmasın tez vakitte güzel haberler alırsın inşallah amin 🤲🤲 aşılamadan önce hangi ilacı kulandin yumurta gelişimi için yani
Klomen kullandım ve 3 yumurtam gelişti 19mm 16mm 14mm
Mesajınız bir önceki mesaj ile otomatik birleştirildi

Desteğin için çok teşekkür ederim farkındayım ama stres yapıyorum bi tane kaybım var 5 ay önce kürtaj oldum onun psikolojisi sanırım

ebruakpinar0354

Kayıtlı Üye
rank
Klomen kullandım ve 3 yumurtam gelişti 19mm 16mm 14mm
Mesajınız bir önceki mesaj ile otomatik birleştirildi

Desteğin için çok teşekkür ederim farkındayım ama stres yapıyorum bi tane kaybım var 5 ay önce kürtaj oldum onun psikolojisi sanırım
Geçmiş olsun başın sağol sun ama çatlatma iğnesi e gerek yok bence sanırım Rabbım en yaratdandir yeniden çocuğun olur inşallah 🤲🤲🤲

Pembe

Kayıtlı Üye
rank
Geçmiş olsun başın sağol sun ama çatlatma iğnesi e gerek yok bence sanırım Rabbım en yaratdandir yeniden çocuğun olur inşallah 🤲🤲🤲
Aslında bu durumu yönetemediğim için buna başvurdum hormlarım değerlerim güzel zaten 5 ay önce bi gebelik geçirdim ama psikolojisi beni yıprattı doktorla ilerlemek istedim bide rahim ince filan dedi ve yapalım dedi beklememi istemedi bende bi heves yaptırdım

Tüm sayfalar yüklendi.